İş

Kazanç çağrısı: Weyerhaeuser istikrarlı performans bildirdi

Weyerhaeuser Co. (WY), 2023 yılının tamamına ve dördüncü çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıkladı; net satışlar yıl için 7,7 milyar dolara, çeyrek için ise 1,8 milyar dolara ulaştı. Şirket, yılın tamamında 839 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 1,15 dolar, dördüncü çeyrekte ise 219 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 0,30 dolar kar bildirdi.

Yıl için düzeltilmiş FAVÖK 1,7 milyar dolar olurken, dördüncü çeyrekte 321 milyon dolar katkıda bulunuldu. Weyerhaeuser ayrıca, yıl için hisse başına 0,90 $ olmak üzere, hisse başına 0,14 $ ek nakit temettü dağıtacağını da duyurdu. Şirket, stratejik yatırımlarında değerli adımlar atarak 2021’den bu yana hissedarlarına 4,6 milyar dolar getiri sağladı ve 2025 yılına kadar 1 milyar dolarlık ahşap arazi yatırımı hedefine doğru ilerliyor.

Doğal İklim Çözümleri iş kolu için FAVÖK’te beklenen artış da dahil olmak üzere çeşitli segmentlerde daha yüksek satış hacimleri ve istikrarlı talep beklentileriyle 2024’e ilişkin görünüm iyimser.

Temel Çıkarımlar

  • Tüm yıl için 7,7 milyar dolarlık net satıştan 839 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 1,15 dolar kazanç.
  • Dördüncü çeyrek GAAP kazancı, 1,8 milyar dolarlık net satış üzerinden 219 milyon dolar veya seyreltilmiş hisse başına 0,30 dolar oldu.
  • Düzeltilmiş FAVÖK yıl için 1,7 milyar dolar ve çeyrek için 321 milyon dolardı.
  • Hisse başına 0,14 $ tutarında ek nakit temettü açıklanarak yılın toplam temettü hisse başına 0,90 $’a çıkarıldı.
  • 2021’den bu yana hissedarlara 4,6 milyar dolar iade edildi; Kereste arazisi yatırımlarına 530 milyon dolar aktarıldı.
  • 2024 görünümü, daha yüksek satış hacimlerini, gayrimenkule yönelik istikrarlı talebi ve önemli iş segmentlerinde artan FAVÖK’ü içeriyor.

Şirket Görünümü

  • 2024 yılının ilk çeyreğinde kereste ve OSB’de daha yüksek satış hacimleri ve biraz daha düşük birim üretim maliyetleri öngörülüyor.
  • Mühendislik Ahşap İşleri iş kolundaki talebin sabitlenmesini ve satış hacimlerinin artmasını bekliyor.
  • Tüm yıl için daha yüksek toplam şirket fiyatı, hasat hacimlerinin ve gayrimenkullere yönelik talebin istikrarlı olduğunu varsayar.
  • Doğal İklim Analizi işinde daha yüksek FAVÖK, Ahşap İşleri segmentinde ise biraz daha yüksek düzeltilmiş FAVÖK öngörülüyor.
  • Efektif vergi oranının %13 ile %16 arasında olacağını ve 2024 yılı için yaklaşık 440 milyon dolarlık sermaye yatırımı yapılacağını öngörüyor.
  • Müstakil konut talebi ve 2024 yılında onarım ve yenileme pazarının istikrarı konusunda iyimserliğini koruyor.

Ayı’nın Öne Çıkan Noktaları

  • Ahşap Ürünleri segmenti, düşük emtia fiyatları nedeniyle düzeltilmiş FAVÖK’te önceki çeyreğe göre %52’lik bir düşüş yaşadı.
  • Kereste ve OSB iş kollarında ürün fiyatlarındaki düşüş ve alıcıların temkinli davranışları nedeniyle kereste işletmesi düzeltilmiş FAVÖK’te 34 milyon dolar zarara uğradı.
  • Mühendislik Ahşap Ürünleri ve Dağıtım segmentlerinde de düşük satış hacimleri ve gerçekleşmeler nedeniyle düzeltilmiş FAVÖK’te düşüş yaşandı.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Timberlands segmenti dördüncü çeyrekte 77 milyon dolar kazanç elde ederken, Gayrimenkul, Enerji ve Doğal Kaynaklar segmenti dördüncü çeyrekte 50 milyon dolar kazanç elde etti.
  • Doğal İklim Tahlilleri işletmesi tüm yıl için düzeltilmiş FAVÖK’te 47 milyon dolar elde etti ve 2025 yılına kadar 100 milyon doları hedefliyor.
  • Şirket, 2023 yılında faaliyetlerinden 1,4 milyar dolar, dördüncü çeyrekte ise 288 milyon dolar nakit elde etti.
  • Kereste fiyatlarında toparlanma ve şube maliyet eğrisinde yumuşama bekleniyor.

kaçırıldı

  • Wooden Works segmentindeki düzeltilmiş FAVÖK, düşük emtia fiyatları ve alıcıların temkinli yaklaşımı nedeniyle düştü.
  • İşlenmiş Ahşap Ürünlerin satış hacimleri ve satış gerçekleşmeleri yavaş yavaş azaldı.

Sorular ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Timberlands (115 milyon dolar), Wood Products (310 milyon dolar) ve BT sistemleri (15 milyon dolar) dahil olmak üzere sermaye harcamalarını tartıştı.
  • Emeklilik planlarına yapılan nakit katkıların 2024’te yaklaşık 20 milyon dolar olmasını bekliyor.
  • Oregon’daki yeni düzenlemelerin elyaf tedariği ve tomruk fiyatlarına etkisine değinildi.
  • Avrupa’dan kereste ithalatında bir düşüş ve ithal LVL’de küçük bir artış kaydedildi.
  • Maine’deki orman karbon kredileri pilot projesine ilişkin bilgiler ve ek kredilerin paraya çevrilmesine yönelik planlar paylaşıldı.

Weyerhaeuser’in mali sonuçları, büyüme ve hissedar getirileri konusunda ileriye dönük bir yaklaşımı sürdürürken piyasa değişkenliğinin getirdiği zorlukların üstesinden gelen bir şirketi yansıtıyor. Şirketin ormanlık alan ve Holden fabrikasının yeniden inşası gibi sermaye projelerine yaptığı stratejik yatırımlar, verimlilik ve üretim iyileştirmelerine olan bağlılığının altını çiziyor. Uzun vadeli değer yaratmaya net bir şekilde odaklanan Weyerhaeuser’in 2024’e yönelik görünümü, temel iş segmentlerinde beklenen iyileşmeler ve sermaye tahsisine yönelik sağlam bir yaklaşımla desteklenen olumlu olmaya devam ediyor.

InvestingPro İçgörüleri

Weyerhaeuser Co. (WY), piyasadaki aksaklıklara rağmen mali performansında dayanıklılık gösterdi. InvestingPro’nun gerçek zamanlı veri analizi ve uzman görüşleri, şirketin değerlemesi ve mali durumu hakkında daha derin bir anlayış sağlar.

InvestingPro Data, şirketin sektördeki önemli varlığını yansıtan 24,13 milyar dolarlık piyasa değerini vurguluyor. F/K oranı 28,77 olup, InvestingPro Tips’in şirketin böyle bir değerlemede çalıştığını göstermesiyle tutarlı olan yüksek bir temettü çarpanına işaret etmektedir. Bu durum, 2023 yılının 3. çeyreği itibarıyla son on iki ayda 29,79 olarak kaydedilen düzeltilmiş F/K oranıyla da desteklenmektedir. Weyerhaeuser’in hissedar getirilerine olan bağlılığının altını çizen Weyerhaeuser’in 2023 sonu temettü verimi %5,01 gibi dikkat çekici bir seviyededir. Şirketin 53 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürme geçmişi de bunu yansıtıyor.

InvestingPro İpuçları ayrıca analistlerin önümüzdeki döneme ilişkin fayda beklentilerini aşağı yönlü revize ettiklerini ve bu yıl satışlarda düşüş öngördüklerini ortaya koyuyor. Bu bilgi, şirketin kereste yatırımları ve Doğal İklim Tahlilleri işine yönelik stratejik odağı için bağlam sağladığından özellikle değerlidir; bu, beklenen satış düşüşlerini telafi etmede çok değerli olabilir.

Weyerhaeuser’in kapsamlı bir analizini arayan yatırımcılar için InvestingPro burada belirtilenlerin ötesinde ek ipuçları sunmaktadır. Şu anda şirketin performansı ve potansiyel yatırım fırsatları hakkında değerli bilgiler sağlayabilecek 12 InvestingPro İpucu daha mevcut.

InvestingPro aboneliği şimdi %50’ye varan indirimle özel bir Yeni Yıl indiriminde. Daha fazla faydalanmak için SFY24Kupon kodunu kullanma 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirim veyaSFY241 Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde %10 ek indirim alabilirsiniz. Bu teklifler, Weyerhaeuser gibi özel GYO’larda yatırım kararlarını bilgilendirmek amacıyla ayrıntılı analiz ve bilgi arayanlar için özellikle avantajlı olabilir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-karamursel.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu