Haber

Erzurum Kazım Karabekir Stadyumu Yenileme Projesinde Sona Doğru

Erzurum Kazım Karabekir Stadı’nın yenileme projesinde sona gelindi.

Erzurumsporlu taraftarların merakla beklediği stadyum projesinde son aşamaya geliniyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, firmanın stadyum projesini 15 Şubat’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teslim edeceğini söyledi.

Yeni stadın görünümü ve modernliğiyle Erzurum’un sembolü olacağını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, stadın mevcut durumuyla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: “Erzurum’un seveceği, hayran kalacağı bir stadyum olacak. Bu bir yenileme projesi değil. Toplumun her kesiminin fikir ve düşüncesi olacaktır.” Onların görüşlerini aldık. Görünümü ve modernliğiyle şehrimizin en önemli simgelerinden biri olacak. Kazım Karabekir Stadı’nın yenileme projesi kapsamında stadın yüzde 80’i değiştirilecek. Projenin ardından inşaat ihalesi yapılacak. Diğer modern stadyumlar da FIFA ve UEFA Kriterlerine uygun olarak hazırlanarak ülkemize yakın zamanda kazandırılmıştır. “Diğer stadyumlardan farklı bir görünüme sahip olacak Kazım Karabekir Stadyumu’nun projesi, yüklenici proje firması tarafından 15 Şubat’ta tamamlanacak.” söz konusu.

“İlk kazma mayıs ayında yapılacak”

Kazım Karabekir Stadı’nın yenileme projesinin 14 Şubat’ta teslim edilmesinin ardından mayıs ayında liglerin bitmesiyle birlikte stadın kazılacağını belirten Öztürk, “Stadyum tamamlandığında FIFA ve UEFA Kriterlerine uygun hale gelecek. milli maçların oynanacağı bir stadyuma dönüştürülecek. Stadyum tamamlandığında ülkemizin lüks stadyumlarından biri olacak.” Stadyumun yeni zemini hibrit çim olacak. Tribünlerdeki ısıtma sistemi, kış aylarında taraftarların konforlu bir ortamda maç izlemesine olanak sağlayacak. Her biri 10 kişilik 25 dev locanın yer alacağı Kazım Karabekir Stadı’nda fuaye alanları, bilet gişeleri, Erzurumspor Mağazası, kafeteryalar ve yaşam alanları bulunacak. “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yenilenecek Kazım Karabekir Stadyumu için yoğun çalışmaları sürerken, stadyum projesi tamamlandığında herkesin hayran kalacağı modern bir görünüme kavuşacak” dedi.

Stadın inşaatı aşamasında Erzurumspor’un maçlarını nasıl ve nerede oynayacağı, stadın modüller halinde mi yoksa bütün olarak mı üretileceği gibi sorular mayıs ayında yapılacak ihale sonrasında gündeme gelecek. – ERZURUM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu