Haber

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yeni projelerini tanıttı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç farklı alanlardaki yeni projelerini tanıttı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kayseri Ticaret Odası’nın (KTO) ocak ayı meclis toplantısına katılan Büyükkılıç, sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

Büyükkılıç, yeni dönemde kentin kalkınması amacıyla hayata geçirilmesi planlanan bazı yatırım ve projeleri anlatarak, yeni havalimanı terminal binasının yakın zamanda hizmete gireceğini belirtti.

Büyükkılıç, 418 projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Daha önce 150’nci yıl kaynaklı bir yaklaşımla 5 yıla sığdırmaya çalıştığımız 150 proje demiştik ama 418 proje çıktı. Sadece 2023’te yaptığımız merkez ve merkez olmak üzere 153 büyük projemiz var. Allah’a şükür kırsalda, amacımız insanların doğduğu, doyduğu yerde üretmesini sağlamak.” “İstihdam sağlamak, istihdam sağlamak. Özellikle pandemi ve depremden sonra buna çok daha fazla ihtiyaç olduğunu hepimiz gözlemledik.”

Büyükkılıç, Kayseri belediyecilik modelinin toplumun her kesimi tarafından takdir edildiğini ve 30 büyükşehir arasında yatırıma en fazla pay ayıran belediye olduklarını belirtti.

Değerli projelerinden bazılarını anlatan Büyükkılıç, Kartal Kavşağı’nda ulaşım anlamında yapılacak çalışmaları ve yeni tramvay hattı olan ‘Erkilet Tramvay Hattı’ projesini ve Ankara’nın ‘Seracılık Merkezi’ projesini gerçekleştireceklerini anlattı. Tarım alanında mükemmellik.

Büyükkılıç, ‘Akıllı Şehir Dairesi’ni kuracaklarını, gençlik oyunları düzenleyerek toplumsal zenginleşme sağlayacaklarını belirtti.

‘OSB-Erenköy Bulvarı Yeni Yol’ projesini de hayata geçireceklerini belirten Büyükkılıç, ‘Afet Eğitim Merkezi’ kuracaklarını belirtti.

Büyükkılıç, ticaret dünyasının merakla beklediği ‘Lojistik Merkez’ projesinin hazır olduğunu kaydederek, hizmet odaklı bir şehre yakışır bir projeyi hayata geçireceklerini açıkladı.

Çevre dostu belediye ve sıfır atık vizyonundan yola çıkarak kesintili depolama sorununu ortadan kaldırmak için kurutma yakma tesisi planladıklarını belirten Büyükkılıç, ulaşımda RES projesiyle rüzgar enerjisini uygulayan belediye olacaklarını kaydetti.

Büyükkılıç, yağmur suyunun toplanmasında kolay bir şekilde değişiklik yaparak yeni bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek, yağmur suyunun kanalizasyona gitmesini engelleyerek şehre katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Alzheimer merkeziyle ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Büyükkılıç, şehrin batısında spor köyü oluşturacaklarını belirtti.

Büyükkılıç, hem Erciyes Dağı’nda hem de Sarımsaklı Barajı çevresinde şehre katkı sağlayacak ‘Karavan Parkı’nı hayata geçireceklerini anlatarak, Bilişim Akademisi projesini gençlere ücretsiz sunacaklarını belirtti.

Projelerin tamamını saymadıklarını, diğer ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte hayata geçireceklerini ve tüm projeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu