Son zamanların en çok konuşulan dizisi Ayı’nın 2. sezonu yayınlandı. Yayınlandığı ilk günden beri konusu ve yemekleriyle gündemden düşmeyen Ayı’nın yeni döneminden bir tanım herkesin ağzını sulandırdı! İşte viral olan cipsli omlet tarifi ?
Genç bir şef olan Carmen’in kardeşini kaybettikten sonra ailesinin sandviç dükkanını işletmek için Chicago’ya gelmesiyle başlayan olayları konu alan ‘Ayı’nın ikinci bölümü bir yılın sonunda yayınlandı.
Yayınlandığı ilk günden itibaren 9.bölümde görücüye çıkan “patates cipsi omlet” tanımı sosyal medyada gündem oldu…
İşte o lezzetli tanım ?
İşte viral olan Ayı Çipli Omlet Tarifi ?
Malzemeler:
3 büyük yumurta
yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı artı 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
2 yemek kaşığı sürülebilir peynir
Servis için ince dilimlenmiş frenk soğanı
Servis için ezilmiş karışık ekşi krema ve patates cipsi
Servis için taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:
1. Orta boy bir kaseye bir süzgeç yerleştirin. Yumurtaları süzgeçe kırın ve telin içinden geçene kadar çatalla çırpın. Süzgeci kenara alıp tuzu ekleyip çırpmaya devam edin.
2. Orta-düşük ateşte yapışmaz bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
3. Yumurtaları ekleyin ve diğer elinizle tavayı bir spatula kullanarak hafifçe ileri geri sallayarak yumurtaları karıştırın.
4. Karıştırmaya devam ederek ve periyodik olarak spatula ile tavanın kenarlarını sıyırarak yumurtaları pişirin.
5. Yumurtalar hala akıyor ve üstleri ıslakken kesilmiş peynirleri bir sıra halinde dizin.
6. Tavayı eğin ve omletin üst kenarını peynirin üzerine katlayın.
7. Katlanan tarafı aşağı gelecek şekilde bir tabağa alın ve kalan 1 tatlı kaşığı tereyağını omletin üzerine sürün.
8. Frenk soğanı, ezilmiş patates cipsi ve biraz karabiber serpip servis yapın.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
haberyatagan.com.tr