Sağlık

Sağlık Bakanı Koca: 26 Gazzeli hasta ve 13 refakatçi Mısır’dan Türkiye’ye nakledilecek

İsrail işgali altında Gazze Kahire’ye sevk edilen yaralı Filistinlileri ziyaret etmek üzere Mısır’a giden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın mensuplarına dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Mısır’dan 26 Gazzeli hasta ve 13 refakatçinin Türkiye’ye nakledileceğini duyurdu.

GAZZE’DEN 26 HASTA TÜRKİYE’YE SEVK EDİLECEK

Bakan Koca, Refah Sınır Kapısı’ndan geçen 26 Gazzeli hasta ve 13 refakatçisinin akşam saatlerinde Türkiye’ye getirilmesinin planlandığını açıklayarak, “İlk defa Mısır’dan ayrılan Gazzeli bu hastalar Türkiye’ye gönderilecek. Tedavi için başka bir ülkeye.” sözlerini kullandı.

BAKAN KOCA MISIR’DA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan kanser tedavilerinin devamına ilişkin Gazze ‘Kahire’den’ nakledilen çocukları hastanede ziyaret etti. Bakan Koca, “57357 Çocuk Kanser Hastanesi”nde, Gazze Kanser hastası çocuklarla bir araya gelerek onlara oyuncak hediye etti. Bakan Koca, Nasser Araştırma Enstitüsü Hastanesi’ni de ziyaret etti. GazzeMısır’dan getirilen yaralıları ziyaret ettikten sonra Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar ile ortak basın toplantısı düzenledi.

İSRAİL’İN GAZZE’YE YÖNELİK BASKINLARINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, “İsrail’in Mescid-i Haram başta olmak üzere Filistinlilere ve kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine tepki göstermek” gerekçesiyle 7 Ekim sabahı kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı. İsrail’de 7 Ekim’de düzenlenen saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1.200 İsraillinin öldüğü, 5.132 kişinin yaralandığı açıklandı. Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda 48 İsrail askeri öldürüldü. İsrail’e göre Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

GAZZE’DE CAN KAYBI KORKUNÇ

Gazze’deki hükümete göre, İsrail’in saldırılarında 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde 4 bin 650’si çocuk, 3 bin 145 kadın olmak üzere 11 bin 320 kişi hayatını kaybetti. 7 Ekim’den bu yana İsrail saldırılarında 197 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail güçleri ve Batı Şeria ve Kudüs’teki Yahudi yerleşimciler.

LÜBNAN SINIRINDA GERİLİM YÜKSEK

İsrail ordusu ile Lübnan merkezli Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana sınırda çıkan çatışmalarda 74 Hizbullah üyesi ve 6 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu