Yaşam

Rembrandt Üçlüsü 18 Kasım’da CRR’de

Rembrandt Trio, 18 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. Konserde üçlü, zamansız bestelerinin yanı sıra Mevlana Celaleddin-i Rumi’den ilham alarak tasarladıkları ‘Görünmez Bir Rüzgâr Bizi Dünyaya Süpürüyor’ adlı projesinden eserlerle seyirci karşısına çıkacak.

Hollandalı Rembrandt Trio, 16 yıldır birlikte çalan ve kıtalar arasında performans sergileyen üç arkadaştan oluşuyor. Rembrandt Frerichs (piyano), Tony Overwater (kontrbas) ve Vinsent Planjer (davul). ‘Görünmez Bir Rüzgar Bizi Dünyaya Süpürüyor’ albümünde dünyanın dört bir yanından motifleri bir araya getirerek müziğin büyüsünü ve kozmikliğini yakalamaya çalıştılar.

Son albümleri İntizar’ı İranlı müzisyen Mohammad Motamedi ile birlikte kaydeden Rembrandt Trio, bu albümde Farsça ve Türkçe şiirlere de yer veriyor. Albüm, usta doğaçlamacı Motamedi’nin manevi Farsça ve Türkçe şiirler üzerine doğaçlamalarına Rembrandt Trio’nun batı enstrümanları eşliğinde eşlik ediyor.

Ülkemizde daha önce Kutsi Erguner’le aynı sahneyi paylaşan üçlünün, Erdal Erzincan ve kamanca virtüözü Kayhan Kalhor’la da projeleri bulunuyor. (KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu