Haber

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi Ziyaretlerinde Randevu Sistemini Başlattı

İstanbul Üniversitesi, üniversite ziyaretlerinin tarihi ve kültürel nitelikleri nedeniyle Beyazıt kampüs bahçesini kapsayacak şekilde hafta içi 13.00-16.00 saatleri arasında internet sitesinden randevu alınarak gerçekleştirileceğini belirtti.
Halkın ziyaretine açılan üniversite, okulun sosyal medya hesaplarından bu ziyaretin ne zaman ve hangi koşullar altında yapılabileceğine ilişkin bir açıklama paylaştı.
Açıklamada, üniversite öğrencilerinin, üyelerinin ve ziyaretçilerinin güvenliği için uygulanacak önlemler şöyle sıralandı:
“Üniversitemize ziyaretler, tarihi ve kültürel nitelikleri nedeniyle Beyazıt yerleşkemizin bahçesi de dahil olmak üzere hafta içi 13.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Ziyaret için İstanbul Üniversitesi web sitesi (https://istanbul. edu.tr).Ziyaretçilerimiz araçla giriş yapamayacaktır.Ziyaretler sırasında Rektörlük binası idari ofisleri, eğitim binaları, salonlar, etüt sınıfları-okuma salonları ve amfilere girişe izin verilmeyecektir. resmi tatil günleri (dini ve milli bayramlar, özel günler), sınav günleri ve üniversitemiz yönetiminin belirleyeceği zamanlarda ziyarete kapalı olacaktır.Beyazıt “Kampüsün tarihi ve kültürel atmosferini yaşamak isteyen misafirler kampüsümüze girebileceklerdir. Güvenlik görevlilerimiz tarafından incelemelerden geçtikten sonra girişte alacakları ziyaretçi kartlarıyla.”
Ziyaretler yalnızca kültürel amaçlıdır
Açıklamada ayrıca, üniversite yönetiminin gerekli gördüğü durumlarda ilave güvenlik tedbirleri uygulama hakkına sahip olduğu, kampüs ziyareti sırasında üniversitenin eğitim ve idari işleyişini aksatacak hiçbir faaliyette bulunulmayacağı, ziyaretlerin devam edeceği belirtildi. yalnızca kültürel amaçlarla gerçekleştirilebilir.
Açıklamada, bilim ile toplumu bütünleştirmeyi amaçlayan “Açık kapı, açık bilim” yaklaşımının, öğrenci ve üyelerin huzur, refah ve güvenini koruyacak, ziyaretçilerin özgürce bilgi edinmelerine olanak sağlayacak şekilde uygulanacağı belirtildi. sağlıklı ve kaliteli bir deneyim. “Duyulması halinde ilave güvenlik değerleri alınacak olup, yukarıda belirtilen güvenlik prosedürlerine aykırı durumlarda güvenlik görevlilerimiz müdahale etme hakkına sahip olacaktır.” Terim kullanıldı.

habertortum.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu