Haber

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani: “(İsrail’deki Protestolar) Ateş saçanların evinde yangın çıktı”

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail’de devam eden protestolara ilişkin “Ateş saçanların evinde yangın çıktı” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kenani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İsrail’deki protestolara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kenani, İsrail’deki protestolarla ilgili olarak “Ateş saçanların evinde yangın çıktı” ifadelerini kullandı. Protestoları İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “iktidarda kalma” çabası olarak değerlendiren Kenani, gösterilerin İsrail tarihinde eşi benzeri olmadığını belirtti. Kenani, “Katil İsrail rejiminin gücünü güçlendirmeye ve sürdürmeye çalışan başbakanı, bir kez daha Siyonist toplumda benzeri görülmemiş protestolara ve Filistin topraklarının işgalcileri arasında sokak çatışmalarına neden oldu” dedi.

İsrail’i “ırkçı” ve “işgalci” olarak nitelendiren Kenani, Batılı ülkelerin İsrail’e verdiği desteği eleştirerek, “ABD, Avrupa ve İngiltere’nin bu ırkçı ve işgalci rejimi terör adı altında desteklemeye devam etmesi çok saçma” dedi. demokrasi.”

İsrail’de dün tartışmalı yargı reformuna karşı çıkan Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından görevden alınmasının ardından halk yeniden sokaklara döküldü. Netanyahu akşam saatlerinde ulusa sesleniş konuşmasında, tartışmalı yargı reformunun ikinci ve üçüncü okumalarının “diyalog tesis etmek” ve “iç savaşı” önlemek amacıyla bir sonraki meclis oturumuna ertelendiğini duyurdu. – TAHRAN

serdivan-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu