Haber

iPhone 16 Serisinin RAM Kapasitesi Sızdırıldı

Geçtiğimiz yıl iPhone 15 ailesini piyasaya süren Apple, özellikle Pro’larda dayanıklılık ve ısınma sorunları nedeniyle kullanıcılardan karışık eleştiriler aldı. ABD’li üretici, iPhone 16 serisi üzerinde hemen çalışmalara başlarken, performans, tasarım gibi konularda kritik fikirler veren raporlar da gelmeye başladı. Son olarak iPhone 16 serisinin RAM kapasitesi ortaya çıktı. İşte iPhone 16’nın bilinen özellikleri ve lansman tarihi!

iPhone 16 serisinin RAM kapasitesi sızdırıldı

Sektörde sızıntılarıyla tanınan Jeff Pu, yakında çıkacak iPhone 16 serisine ilişkin yeni teknik detaylar paylaştı. Buna göre serinin tüm modellerinde 8 GB RAM kullanılacak. Özellikle markanın son dönemde Standard ve Pros arasındaki teknik özellik farklarını artırdığı yönünde eleştirilere maruz kaldığı dikkate alındığında bu olumlu bir gelişme gibi görünüyor. Ancak şu anda Pros’ta kullanılan Wi-Fi 6E iletişim desteği standart modellerde de mevcut olacak.

iPhone 15 serisi RAM kapasitesi:

iPhone 15: 6GB

iPhone 15 Artı: 6GB

iPhone 15 Pro: 8GB

iPhone 15 Pro Maksimum: 8 GB

iPhone 15 serisi ne olacak? Apple’ın en hızlı cihazları açıklandı!

iPhone 16 serisi RAM kapasitesi (Söylenti):

iPhone 16: 8GB

iPhone 16 Artı: 8GB

iPhone 16 Pro: 8GB

iPhone 16 Pro Maksimum: 8 GB

Şu ana kadar ortaya çıkan sızıntıların ortak noktası Apple’ın gelecek iPhone 16 serisinde kritik değişiklikler yapmayacağı. Fakat bu durum son zamanlarda değişmeye başladı. Çünkü iPhone’lar hakkında paylaştığı kritik bilgilerle öne çıkan AppleTrack, geçtiğimiz hafta iPhone 16 Pro’da önemli bir tasarım değişikliği olacağını açıklamıştı.

Görünüşe göre iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde Dynamic Island’ın boyutu küçültülecek. Hatta marka, iPhone 14 ve 15’lerde kullanılan hap tasarımından farklı olarak yeni modellerde Android’de sıklıkla karşılaştığımız delikli ekran tasarımına geçiş yapacak.

iPhone 16 Pro’nun ekranının 6,1 inçten 6,3 inçe çıkması beklenirken Pro Max’in paneli 6,9 inç boyutunda olacak. Ayrıca 15 Pro Max’e özel 5x tetraprism optik zoom kamera, gelecek serinin standart Pro modelinde de kullanılacak. Üstelik Pros’ta bulunan 12 Megapiksel ultra geniş açılı kameranın 1/2.55 inç 48 Megapiksel’e çıkarılacağı belirtiliyor. Son olarak dizinin eylül ayında tanıtılması bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce iPhone 16 özellikleri ve tasarımıyla beklentileri karşılayacak mı? Görüşlerinizi yorum kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

yakutiyehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu