Haber

AK Parti Ankara adayı açıklandı mı? SON DAKİKA AK Parti 2024 Ankara Belediye Başkanı adayı kim?

AK Parti Ankara’nın adayı belli oldu mu? Soru, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yapılacak törende 48 ilin adaylarını açıklamasıyla netleşti ve gündeme geldi. AK Parti, bugün yerel seçimler için ikinci aday tanıtım toplantısını gerçekleştiriyor. Bu kapsamda AK Parti’nin Ankara Belediye Başkanı adayının kim olduğu araştırılıyor. Peki AK Parti Ankara adayı açıklandı mı? SON DAKİKA AK Parti 2024 Ankara Belediye Başkanı adayı kim? Detaylar burada…

AK PARTİ ANKARA ADAYI ELENDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün düzenlenen törenle 48 ilin adaylarını açıkladı. ATO Kongre Merkezi’nde saat 14.00’te düzenlenen toplantıda Turgut Altınok, AK Parti Ankara adayı oldu. Buna göre Turgut Altınok, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Ankara Belediye Başkanı adayı olacak. Erdoğan’ın açıklamasından saatler önce AK Parti’nin Ankara dahil birçok ilde aday göstereceği isimler belli olmuştu.

AK PARTİ 2024 ANKARA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KİMDİR?

Turgut Altınok, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Ankara Belediye Başkanı adayıydı.

ANKARA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TURGUT ALTINOK KİMDİR?

Turgut Altınok, 1 Nisan 1957’de Ankara Bala’da doğdu. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulunda, orta ve lise öğrenimini Keçiören Kalaba Lisesi’nde tamamladı. Yüksek öğrenim için Azerbaycan’a gitti ve hukuk okudu. Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine katkı sağladı ve Azerbaycan Vektör Uluslararası Bilim Merkezi tarafından kendisine fahri doktora unvanı verildi. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Gençliğinden itibaren Ülkü Ocakları’nda aktif olarak yer aldı ve 25 yaşında Milliyetçi Çalışma Partisi Keçiören İlçe Başkanlığı’na seçildi. Daha sonra Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yönetim Kurulu üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. 12 Eylül Darbesi sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi’nde Genel Sekreterlik gibi önemli görevlere yükseldi.

Turgut Altınok, 1994 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Ancak 1999 yerel seçimlerinde bir daha aday olmayıp MHP’den istifa ederek Fazilet Partisi’ne katıldı. 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi ile tekrar Keçiören Belediye Başkanı seçildi.

28 Şubat süreci sonrasında Fazilet Partisi’nin kapatılması ve Saadet Partisi’nin kurulmasının ardından Abdullah Gül’ün liderliğindeki yenilikçi kanatla birlikte AK Parti’nin kurucuları arasında yer aldı. 2004 yerel seçimlerinde AK Parti’den Keçiören Belediye Başkanı seçildi ve 2009 yerel seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü.

2013 yılında AK Parti’den istifa ederek 2014 yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi’nden Keçiören Belediye Başkanı adayı oldu ancak seçimi ikinci sırada tamamladı. Daha sonra 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’ye dönerek Keçiören Belediye Başkanı adayı oldu ve seçimi kazanarak görevine devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu