Yaşam

Yayına Girdiğinden Beri Aklından Çıkmayan Çarşamba Dizisinin Ünlü Dans Sahnesi Nasıl Hazırlandı?

Biliyorsunuz 23 Kasım’da Netflix’te yayınlanan Çarşamba dizisi ortalığı kasıp kavuruyor. Bahsetmek gereken bir diğer şey de dördüncü bölümdeki dans sahnesi. Gelin bu sahnenin detaylarına ve kamera arkasında yaşananlara bir göz atalım.

Uyarı:dizi hakkında spoiler içerir.

Kaynak:https://www.buzzfeed.com/noradomininick…

İzlemeyenler için özetlemek gerekirse, Addams ailesinin tek kızı Çarşamba Addams’ın birçok garip yaratığı içinde barındıran Nevermore Academy’yi başlatmasıyla başlıyor.

Ancak bu okulda Çarşamba kendini bazı cinayetleri araştırırken ve aynı zamanda hem dost hem de düşman edinirken bulur.

Temelde ürkütücü bir gençlik dizisi ve bu yüzden birçok insanı çekiyor.

E, lise draması söz konusu olduğunda dans sahnesi kaçınılmaz tabii ki. Dördüncü bölüm olan “Woe What a Night”ta, Nevermore Academy öğrencileri her yıl düzenlenen Rave’N Dance’a katılıyor. Çarşamba gününün bu akşamki partneri Tyler.

Şarkı çalmaya başladığında Çarşamba, Tyler’la dans pistine çıkar ve imzasını taşıyan dans hareketlerini gerçekleştirmeye başlar.

Çarşamba gününün imza dansını buradan izleyebilirsiniz:

Tabii ki, bir grup genç şaka yollu tüm Nevermore öğrencilerini kana benzeyen bir şeyle lekelediğinde sahne kesintiye uğrar.

Karakteri canlandıran Jenna Ortega, Netflix’e verdiği bir röportajda koreografiyi kendisinin hazırladığını söyledi!

Jenna, “Aslında bundan pek emin değildim,” dedi. Dansın koreografisini kendim yaptım ve bence bir dansçı ya da koreograf olmadığım oldukça açık.’ diyor.

80’lerde kulüplerde dans eden birçok gotik şarkıcının dansından ilham aldığını söyleyen Ortega’nın öne çıkan isimlerinden biri de Lisa Loring.

Çünkü Lisa Loring, Çarşamba günü 60’larda yayınlanan Addams Ailesi dizisinde oynadı.

Benzerlik neredeyse farkedilmiyor, değil mi?

Bir hayranın söylediklerini görünce burada Gomez Addams’ın dansına bir gönderme var.

Ortega, şarkının koreografisini yapmanın yanı sıra, sahne için mükemmel olan şarkıyı seçmek için sorumlu yapımcı ve yönetmen Tim Burton ile çalıştı.

Sahneye en iyi uyacağını düşündükleri şarkı Cramps’ın “Goo Goo Muck” müziğiydi. Bu sahneyi beğenen çok olduğu gibi beğenmeyen de var.

Diziyi izlediyseniz bu dans sahnesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu