Haber

AB, Rusya’ya yönelik 10’uncu yaptırım paketini açıkladı

Avrupa Birliği (AB) Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, AB’nin Rusya’ya yönelik 10’uncu yaptırım paketinde ithalat-ihracat kısıtlamaları ve bazı medya kuruluşlarının yasaklanması yer aldığı belirtildi.

Avrupa Birliği (AB) Yönetim Kurulu, Rusya’ya yönelik 10’uncu yaptırım paketinin detaylarını açıkladı. Avrupa Konseyi’nden yapılan açıklamada, yaptırım paketine yeni ithalat-ihracat kısıtlamaları ve bazı medya kuruluşlarının yasaklanmasının da eklendiği belirtilerek, “Bugün alınan karar, kritik teknoloji ve elektronik, özel araçlar, makine aksamı, kamyon ve jet motoru yedek parçaları ile antenler için yapılan açıklamada, “Rus ordusuna gönderilebilecek inşaat sanayi ürünlerine ihracat yasağı getiriliyor” denildi.

Açıklamada, RT Arabic ve Sputnik Arabic TV kanallarının da yayınının yasaklandığı belirtildi. RT Arapça ve Sputnik Arapça. Bu kanallar, Rusya Federasyonu liderliğinin kalıcı doğrudan veya dolaylı kontrolü altındadır ve ikincisi tarafından Rusya’nın saldırganlığını meşrulaştıran ve Ukrayna’ya verdiği desteği baltalayan sürekli ve toplu dezenformasyon eylemleri ve savaş propagandası için kullanılmıştır. Temel Haklar Bildirgesi ile uyumlu Sonuç olarak, bu önlemler bu medya kuruluşlarının ve çalışanlarının AB’de yayın dışı faaliyetler yürütmesini engellemeyecektir. – BRÜKSEL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu