Yaşam

Yürek Çıkmazı dizisindeki çocuğa şiddet sahnesi izleyenleri çileden çıkardı: Yazıklar olsun

Başrollerini Ayça Bingöl, İrem Helvacıoğlu, Alp Navruz, Dilara Aksüyek, Bihter Dinçel ve Mesut Akusta’nın paylaştığı TRT’nin Yürek Çıkmazı dizisi Salı akşamı 13. bölümüyle ekrana geldi. Dizide çocuğa yönelik şiddet sahnesi tepki çekti.

BÜYÜK BÜYÜKÜNÜ MİNNETTARLA DEMİR ÇUBUKLA DÖVMEK

Mesut Akusta’nın canlandırdığı Yılmaz, torunu Seray’ı odaya kilitleyip demir çubukla dövüyor. Çığlıklarına aldırış etmeden genç kızın çığlıklarına vuran Yılmaz demir çubuğun kırılmasıyla dururken, anne Birsen kapının önünde gözyaşlarına boğuluyor.

ŞİDDET MAHALESİNE İLİŞKİN YANSIMALAR

Sansürsüz yayınlanan şiddet sahnesini izleyenlerin başı beladan kurtuldu. Sahnenin dizinin sosyal medya hesabından “Yılmaz, Seray acımıyor” notuyla paylaşılmasının ardından tepkiler çığ gibi artmaya başladı. Şiddetin normalleşmesine tepki gösteren birçok kullanıcı, “Senaristler bu sahneyi nasıl yazıyor, oyuncular nasıl oynuyor?” tepki gösterdi.

KALP ENGELLENMESİNDE NE OLDU?

Yusuf’u tuzağa düşürerek Mehmet’i bıçaklayan Yılmaz, cinayet silahını saklayarak Birsen ve çocukları yanında tutmayı başarır. Ancak bu, Seray için sancılı günlerin başlangıcı demektir. Seray’ın eve girdiği ilk gece yediği dayak, bundan sonra olacakların habercisi. Birsen ise babasına engel olamaz ve daha büyük bir olay olmasın diye dışarıda kapıyı yumruklayan Halil’i evden kendisi kovar. O da istemeden annesi Cennet gibi şiddeti örtbas etmeye başladı.

İşte o sahne için yapılan yorumlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu