Ekonomi

Unicredit ikinci çeyrek için kar hedefini yükseltti

İtalya’nın en büyük ikinci bankası, 2023 için düzeltilmiş kar beklentisini 6,5 milyar avrodan 7,25 milyar avroya çıkardı. Bankanın yatırımcı getirilerinin de yaklaşık 6,5 milyar avro veya daha yüksek olması bekleniyor.

Şirketin CEO’su Andrea Orcel, 2021’de göreve başladığından beri maliyetleri düşürürken daha iyi performans gösteren alanlara odaklandı. Bloomberg’in haberine göre yüksek Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarını artırmaya devam ederken, banka ek 500 milyon euro planlıyor. Beklenenden yüksek enflasyonu dengelemek için maliyet kesintilerinde.

Orcel yaptığı açıklamada, “Makroekonomik sonuçları tahmin edemesek de geleceğe hazır olduğumuzu biliyoruz.” dedi. 2023 yılında hedeflerine ulaşacaklarından şüpheleri olmadığını belirten Orçel, hedefe ulaşmada kar beklentilerinin “temel oluşturduğunu” belirtti.

Bankanın ikinci çeyrek net karı 1,9 milyar euro olan beklentileri aşarak 2,3 milyar euro’ya yükseldi. Banka, enflasyonist baskılara rağmen büyümeyerek ve yatırımları kısıtlamayarak maliyetlerini yüzde 1 oranında düşürdüklerini açıkladı.

UniCredit, analistlerin 280 milyon Euro’luk beklentilerinin aksine bu çeyrek için 21 milyon Euro’luk ek karşılık ayırdı. Orcel ise bankanın makroekonomik belirsizliklere ‘hazırlıklı’ olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu