Haber

Şampiyonlar için büyük ‘Emek’

BURSA (İGFA) – Bursa’yı sporda da marka kent haline getirmek gayesiyle amatör kulüpleri desteklemenin yanında kente ‘farklı branşlarda’ özel spor tesisleri kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Emek Mahallesi’nde de ayrıcalıklı bir tesis inşa ediyor. Toplamda bin 420 metrekare kullanım alanına sahip olacak Emek Hatice Kübra İlgün Gençlik ve Spor Tesisinin yer katında güreş salonu, taekwondo salonu, soyunma odaları ve antrenör odaları yer alacak. Üst kat ise kütüphanesi, sesli okuma salonu, diyetisyen/psikolog odası ve ders çalışma alanları ile gençlik merkezi olarak kullanılacak. Etraf düzenlemesi ve açık otoparkı ile bölgedeki değerli bir muhtaçlığı karşılayacak olan ve yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olması beklenen projede, maliyetin 7 milyon TL’lik kısmı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak. Olimpiyatlarda uğraş edecek yeni sportmenlerin yetiştirilmesinin hedeflendiği tesislerin temeli, Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş’ın yanı sıra milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın ve Refik İtina, olimpiyat madalyalı ulusal sportmen Hatice Kübra İlgün, bölge muhtarları ve vatandaşların katıldığı merasimle atıldı.

“Yarınlarımıza yatırım yapıyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, 17 ilçede 600’ü aşkın şantiyede altyapıdan ulaşıma, etraftan tarihi mirasa kadar her alanda ağır faaliyet içerisinde olduklarını söyledi. Emek ve civarındaki mahallelerin süratle büyüdüğünü, buna bağlı olarak da gereksinimlerin daima arttığını kaydeden Lider Aktaş, “Bu süreçte Ana Kucağı ile alakalı çalışmamızı yaptık. Artık ikincisi isteniyor. İnşallah onunla alakalı da çalışma yapacağız. Akpınar’da kentsel dönüşümle alakalı çalışma var. Çamlık Parkı ile ilgili çalışma yaptık, devamı gelecek. Fakat inanın, tüm bu çalışmalar içerisinde beni en çok heyecanlandıran, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik yaptığımız çalışmalardır. Zira onlar bizim geleceğimiz, kentimiz ve ülkemizin yarınlarıdır. Onlar için ne yapsak azdır. İnşallah burası bittiğinde, bölgedeki anne ve babalar o kadar keyifli olacak ki ‘Allah razı olsun. Keşke bunu daha önce yapsaydınız’ diyecekler. İnşallah bunun ikinci etabı var. Yüzme havuzu yahut spor salonu manasında kıymetlendirme yapıyoruz. Bu ortada, Hatice kızımız önde oturuyor. O bizim ulusal atletimiz, yüz akımız. Bursa tarihinde birinci kez olimpiyat derecesi elde etmiş bir kardeşimiz. Bu tesise de onun ismini veriyoruz. Tesisimiz şimdiden bölgemize ve Bursa’mıza güzel olsun” dedi.

Belediyeciliğin en hoş örnekleri

Bursa Milletvekili Refik İtina, Bursa’nın sevda olduğunu, bu kentte birlik ve beraberliğin rahmetini yaşadıklarını söyledi. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerle birlikte AK hizmetlerin en hoş örneklerini Türkiye’ye sunduklarını belirten İtina, gece gündüz demeden, dur durak bilmeden, canla başla Bursalılar için çalıştıklarını tabir etti. Geleceğimiz olan gençlere daha hoş bir Türkiye bırakma maksadında olduklarını anlatan İtina, “Emek bölgesi, hizmeti fazla fazla hak eden bir bölgemiz. Yaptığı yatırım nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum. Hatice Kübra İlgün’e de bizlere yaşattığı sayısız gurur nedeniyle tebriklerimi iletiyorum. Uluslararası alanda ay yıldızlı bayrağımızı göndere çıkartırken bizleri gururlandırdı. Rabbim başarılarını daim etsin” diye konuştu.

Yeni Hatice Kübralar yetişecek

Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın da Büyükşehir Belediyesi’nin ağır açılış programlarıyla kente kıymet kattığını lisana getirerek, merasimlere yetişmekte zorlandıklarını anlattı. Hizmetlerinden ötürü Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Aydın, Hatice Kübra İlgün’ü de başarılarıyla Türk Milleti’nin göğsünü kabarttığı için tebrik etti. Gençlere imkan tanındığında dünyanın en uygun işlerinin başarılabileceğini belirten Aydın, “Yapılan yatırımlar nedeniyle, bundan sonra, birçok Hatice Kübra yetişecektir. Açılan gençlik merkezleriyle birlikte, çocuklarımız daha fazla başarı elde edecektir. Bizler de halkımız ve gençlerimizin hizmetkarı olmayı sürdüreceğiz. Tesisin şehrimiz ve gençlerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” biçiminde konuştu.

Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Naci Özbay ile Akpınar Mahallesi Muhtarı Sevgi Gültekin de ‘bölgeye kazandırılacak tesis nedeniyle’ Lider Aktaş’a teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların akabinde protokol üyeleriyle birlikte butonun başına geçen Lider Aktaş, mühleti 1 yıl olan inşaatın mayıs ayında tamamlanıp haziran ayında açılması için müteahhit firmanın sorumlularından kelam aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu