Haber

Netanyahu: Gazze’de sivil kayıplarını en aza indirmeye çalışıyoruz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’deki sivil kayıplarına ilişkin, “Bu işi en az sivil kaybıyla bitirmeye çalışıyoruz ama maalesef başaramıyoruz” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ve Gazze’deki son gelişmelere ilişkin ABD televizyonuna açıklamalarda bulundu. Hamas’la beklenen anlaşmaya ilişkin Netanyahu, “Kara operasyonu öncesine göre anlaşmaya daha yakınız. Kara operasyonu Hamas’a ateşkes konusunda baskı yapıyor. Rehinelerimizi alabilirsek geçici ateşkes yaparız.”

Rehinelerin serbest bırakılmasının İsrail’in savaştaki amaçlarından biri olduğunu belirten Netanyahu, İsrailli rehineler karşılığında Filistinli mahkumların serbest bırakılıp bırakılmayacağı konusunun “gizli” olduğu gerekçesiyle mahkumlar hakkında bilgi vermedi.

Hamas üyelerinin hastaneden kaçtığını iddia etti

Gazze Şeridi’nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi’nin askeri amaçlarla kullanıldığına dair ellerinde somut deliller olduğunu iddia eden Netanyahu, İsrail ordusunun yüzlerce sivilin bulunduğu hastaneyi kuşatmasının ardından Hamas üyelerinin hastaneden kaçtığını da iddia etti.

Gazze’de binlerce sivilin hayatını kaybettiğine değinen Netanyahu, her sivilin ölümünün bir trajedi olduğunu ve sivil kaybının olmaması gerektiğini belirterek, “Bu işi en az sivil kayıpla bitirmeye çalışacağız. Bunu en az sivil kaybıyla yapmaya çalışıyoruz ama maalesef başaramıyoruz.” .

“Gazze’yi işgal etmek istemiyoruz”

Gazze genelinde askeri kontrol kurmak istediklerini belirten Netanyahu, “Gazze’yi işgal etmek istemiyoruz. Amacımız bu değil. Amacımız orada yaşananların farklı olmasını sağlamak. Bunun için de Gazze’yi silahsızlandırmalıyız. ” Filistinlilerin idari değişikliğe ihtiyacı olduğunu öne süren Netanyahu, Filistinlilerin geleceğinin değişmesi gerektiğini ifade etti.

İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerine değinen Netanyahu, yasaya karşı çıkan ve şiddet uygulayan herkesin eylemlerinden sorumlu tutulacağını öne sürdü. – TEL AVİV

caldiranajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu