Haber

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Rumeli’den Göç’ temalı resim sergisinin açılışına katıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Rumeli’den Göç” temalı fotoğraf standının açılışına katıldı. Dedesinin Priştine’den gelip Ege’ye yerleşen Balkan Türklerinden olduğunu hatırlatan Soyer, “Bu, bizi birbirimizden ayıran siyasi görüşlerin ötesinde birleştiren çok önemli bir bağdır. Bu bağa sahip çıkalım. Bizi bölenlere rağmen sımsıkı kenetlenelim ve birleşmeye devam edelim.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ticaret Odası’nın desteğiyle Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen Sosyal Sorumluluk Projesi “Rumeli’den Göç” temalı resim sergisinin açılışına katıldı. Bugün İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu’nda düzenlenen törene, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Kosova Rumeli Derneği Başkanı Uğur Şengöz ile dernek ve siyasi parti temsilcileri de hazır bulundu. Törende, resim yarışmasında büyükler ve çocuk kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

“ATATÜRK’ÜN BALKAN FESTİVALİ BARIŞ PROJESİ OLARAK BİZE KALDI”

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in çok renkli ve çok sesli bir şehir olduğunu, kalbinin yarısı Rumeli’de, yarısı Anadolu’da olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu kente bu kimliği kazandıran belki de en büyük paydaşlardan biri. şehir Rumeli’den, Balkanlardandır.” Geçmişten günümüze göç eden göçmen kardeşlerimiz. Pek çok zorluk ve acı yaşadıktan sonra bu topraklara yerleşen göçmen kardeşlerimiz ama kalplerinin bir kısmı hala orada. Mustafa Kemal Atatürk, 88 yıl önce ilk kez Balkan Festivali’ni düzenlediğinde, Balkanlardan Anadolu’ya göç edenlerin bağlarını güçlendirmeyi amaçlamıştı. “Festival o günlerden bu yana hep bir barış projesi olarak kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu Balkan Festivalini tüm zenginliğiyle, ihtişamıyla sürdürmenin gayreti içindeyiz, devam edeceğiz” dedi.

“BABAM ARNAVUTLU NÜRETTİN’Dİ”

Köklerinden dolayı Balkan kültürüne çok yakın olduğunu belirten Soyer, şöyle konuştu: Dedem Priştine’den göç etmiş. Babam Arnavut Nurettin’di. Bu bizi birbirimizden ayıran siyasi görüşlerin ötesinde birleştiren çok değerli bir bağdır. “Bizi bölenlere rağmen birlik olmaya devam edebilmemiz için bu bağı sıkı bir şekilde korumamız gerekiyor” dedi.

“BÖYLE BİR PROJEDE EV SAHİBİ OLMAK MUTLULUK”

İzmir Ticaret Odası Başkanı Özgener, “Böyle güzel bir projeye ev sahipliği yapmak bizim için mutluluk verici. Çok güzel bir yarıştı.”

Rumeli ve Balkanlar için değerli bir ana tanıklık ettiklerini belirten Kosova Rumeli Derneği Başkanı Uğur Şengöz, sergiden ve yarıştan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kazananları tebrik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu