Haber

İmamoğlu’na tokat hazırlığı! Adaylığını açıklarsa sürpriz isim devreye girecek…

Seçimlerde ağır bir yenilgi alan CHP’de sancılı süreç derinleşiyor. ‘Değiştirmek’Çağrısıyla Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu durumu sürdürüyor.

İL BAŞKANLARI KILIÇDAROĞLU’YA TESLİM EDİLDİ

Önceki gün CHP Genel Merkezi’nde 81 ilin liderleriyle 8,5 saatlik toplantı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu istediğini aldı. toplantıda onlara yüklendi. “Kılıçdaroğlu’na Destek Beyanı”Hiçbir şeye imza atmayan birçok il başkanı 1 gün sonra geri adım atmak zorunda kaldı.

81 il liderinin imzasıyla dün yayınlanan ortak bildiride, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik sert atıflar dikkat çekti.

Çarşamba günü yapılan görüşmede gergin anlar yaşandı ve değişimden yana olan birçok il başkanının Kılıçdaroğlu’na karşı çıktığı iddia edildi. Toplantı sonunda bazı il başkanlarının Kılıçdaroğlu’na destek anlamına gelen bildiriyi imzalamak istemedikleri ve bu konuda kriz yaşandığı iddia edildi.

İMAMOĞLU’NA ELEŞTİRİ

Kritik zirveden bir gün sonra merakla beklenen ortak bildiri yayınlandı. 81 il liderinin imzasıyla paylaşılan açıklamada İmamoğlu’na yapılan atıflar gündeme geldi.

Metinde, “Değişim, cezbedici sihirli bir kelimedir. Ancak kalıcı bir değişim ve dönüşümü sağlayacak olan, insanlardan çok fikir ve ilkelerdir. yapısal ve işlevsel eksiklikler içermez, sağlıklı bir sonuç üretmez.”Sözleri İmamoğlu cephesinde soğuk duş etkisi yarattı.

KILIÇDAROĞLU’NA ÖVGÜ

Açıklamada, Kılıçdaroğlu’nu öven cümlelere yer verildi, Seçim sürecinde hepimizden çok çalıştığına bizzat şahit olduğumuz başkanımızı itibarsızlaştıracak yaklaşımları tasvip etmediğimizin bilinmesini isteriz” dedi.söylendi.

Yapılan ortak açıklamada kongre sürecinin kişi merkezli değil, ilke ve program merkezli bir yaklaşımla yürütüleceği de belirtildi.

CHP’DE HALA SU DÜKMEDİ

28 Mayıs’tan bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun genel başkan olmasını savunan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu kez kesin ihraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edildi.

Kararın ardından Özcan’ın sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklama şu oldu: “İsyan ediyorum”oldu.

MYK toplantısının ardından kameralar önünde soruları yanıtlayan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince kesin ihraç istemiyle Özcan Bey’i disiplin kurulumuza havale ettik”söz konusu.

Daha önce partiden 1 yıl süreyle geçici olarak uzaklaştırılan Tanju Özcan, cezasını tamamladıktan sonra 13 Haziran’da CHP’ye döndü.

“KRAL ÇIPLAK” DEDİ

28 Mayıs seçimlerinin ardından sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nu istifaya davet eden ve eleştiren Özcan, CHP’nin 81 il başkanının yayınladığı ortak açıklamaya sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’na desteğin gözler önüne serildiği metinle ilgili açıklamalarda bulunan Özcan, şunları söyledi: “Kaftancıoğlu’nun atama olarak 55’inin göreve geldiği CHP il başkanlarının ortak açıklamasını okudum. Hafriyatın yakılmaması yönünde bir açıklamaydı. Kabul etmiyorum. Bu seçim için kurumları suçlamak haksızlıktır. Kral çıplak! Seçimi kaybeden Sayın Genel Başkan, günü değiştirerek kurtarmaya çalışmak yerine, kendi değişiminin önünü açacak kongrenin saatini bir an önce ilan etmelidir.gündem oldu.

KAYNAK: SABAH GAZETESI

sincik-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu