Ekonomi

Goblen Hisseleri İkinci Mali Çeyrek Kazançlarının Artması ve Artan Kar Tahmininin Ardından Yükseldi

Goblen Hisseleri (TPR), şirketin mali yılın ikinci çeyreğinde beklenenden yüksek kar ve gelir açıklamasının ardından Perşembe günü piyasa açılmadan önceki işlem seansında %2,6 arttı.

Üst düzey moda şirketi, hisse başına 1,63 dolar kazanç bildirdi ve analistlerin ortalama tahmini olan 1,46 doları aştı. Şirketin bu çeyrekteki geliri 2,05 milyar dolarlık tahmini aşarak 2,1 milyar dolar oldu.

Tapestry, beklenen 880,7 milyon doların altında, 824,9 milyon dolarlık ürün stokuna sahip olduğunu söyledi. Ayrıca şirketin brüt kar marjı geçen yılın aynı dönemine göre 3 puan daha yüksek oldu.

Tapestry, 2024 mali yılı için kar tahminlerini artırdı. Daha önce 4,10 ila 4,15 dolar aralığında öngörülen seyreltilmiş hisse başına yıllık kazancın artık 4,20 ila 4,25 dolar aralığında olması bekleniyor.

Şirket, yıllık gelirin yaklaşık 6,7 milyar dolara ulaşmasını bekliyor; bu da ortalama 6,73 milyar dolarlık iddianın biraz altında.

Tapestry ayrıca hissedarlarına getiri sağlama uygulamasını sürdürmeyi ve yaklaşık 325 milyon dolar temettü dağıtmayı planlıyor. Bu, geçen yıla göre %17 artışla hisse başına 1,40 dolarlık yıllık temettü tahmini anlamına geliyor.

Ayrıca şirketin Yönetim Kurulu, her adi hisse için üç ayda bir 0,35 ABD doları tutarında nakit temettü dağıtılacağını açıkladı. Bu temettünün 8 Mart 2024 tarihi itibariyle kayıtlı hissedarlara 25 Mart 2024 tarihinde ödenmesi planlanıyor.

Tapestry CEO’su Joanne Crevoiserat, “Geleceğe baktığımızda, sürdürülebilir büyümeye ulaşma ve hissedarlarımız için değeri artırma konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Tüm stratejilerimizde müşterilerimize öncelik vermeye, markalarımızı uzun ömürlü olacak şekilde geliştirmeye ve yenilikçiliği, verimliliği ve esnekliği desteklemek için veri odaklı müşteri etkileşimi platformumuzu kullanmaya devam edeceğiz.”

Bu makale yapay zeka teknolojisi yardımıyla oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

olur-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu