Haber

Ctv Haber: Kanada’da Soykırım Okulunda Çocukları “Bozuk Süt” İle Öldürdükleri Ortaya Çıktı

OTTAWA, 25 Ocak (Xinhua) — Kanada haber kanalı CTV News’in Salı günü web sitesinde yer alan bir makaleye göre, ülkenin batısındaki Alberta eyaletinde “bir soykırımın fiziksel ve belgelenmiş kanıtları” ortaya çıkarıldı. Acimowin Opaspiw Derneği adlı bir kuruluş, bir yatılı okulun yakınındaki isimsiz mezarları araştırırken bu kanıta rastladı.

Saddle Lake Cree Nation tarafından 2021’de Alberta’daki Blue Quills yatılı okulunun kayıp çocukları ve isimsiz mezar yerlerini aramak için kurulan Acimowin Opaspiw Society (AOS), ön raporunun ayrıntılarını Salı günü yayınladı.

Makale, AOS’un yönetici direktörü Leah Redcrow’un yorumlarını sağladı. Redcrow, okuldaki birçok çocuğun sığır tüberkülozu bulaşmış pastörize edilmemiş süt içmeye zorlandıktan sonra öldüğüne inandığını söyledi.

Haberde Redcrow’un “Bunun kasıtlı olduğunu nereden bilebilirim, çünkü okul yöneticileri ölmüyor, çocuklar ölüyordu. Okul yöneticileri çocuklarla aynı yemeği yemiyorlardı” ifadelerine yer verildi.

CTV News’e göre raporda, 1935’ten 1942’ye kadar okulda görev yapan bir “disiplin memurunun” erkek çocukları merdivenlerden aşağı iterek öldürdüğü iddiaları da yer alıyor.

Makale, örgütün kaç çocuğun kaybolduğunu belirlemek için bir soyağacı araştırması yürüttüğünü belirtiyor.

Aynı makale, AOS’ta çalışan yatılı okuldan kurtulan Eric Large’ın geçen Mayıs ayında örgütün bir basın toplantısında yaptığı açıklamalara da yer verdi. Büyük, hayatını kaybeden yaşları 6 ile 11 arasında değişen 215 öğrencinin kalıntılarına hala ulaşılamadığını ancak bu öğrencilerle ilgili belgeler bulduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu