Haber

Buca Uluslararası Bilim Yaz Kampı sona erdi

Dünya çapında organize eden bilim kuruluşu MILSET Europe’un projelerinden biri olan ve Türkiye’de ilk kez Buca Belediyesi’nin sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Bilim Yaz Kampı 2023 sona erdi. Dünyanın birçok farklı ülkesinden gençleri Buca’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Bu kampın geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak genç bilim insanlarının yetişmesine vesile olduğuna inanıyorum. .”

Buca Belediyesi ve Tınaztepe Üniversitesi iş birliğiyle Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Bilim Yaz Kampı’nda 13 farklı ülkeden genç Buca’da ağırlandı. ‘Yeni Nesil Tıp, Teknoloji ve Yapay Zeka’ temasıyla düzenlenen kampın kapanış töreni Tınaztepe Üniversitesi Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. 30 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri ​​arasında süren kampta konuk öğrenciler bilimsel eğitimler, laboratuvar uygulamaları ve kültürel gezilerle dolu bir hafta geçirdiler.

ÖĞRENCİLERE VERİLEN SERTİFİKALAR

Uluslararası Bilim Yaz Kampı’nın kapanış törenine Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Fazilet Başer Balkır, Buca Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü ve IMSEF Lideri Ümit Karademir, Tınaztepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güvençer ve dünyanın farklı ülkelerinden öğrenciler katıldı. Uluslararası Bilim Yaz Kampı’na katıldı.

Etkinliğin sonunda Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Fazilet Başer Balkır, katılan öğrencilere sertifika verirken, Buca Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü BUCA IMSEF Lideri Ümit Karademir tarafından komite üyelerine teşekkür belgesi takdim edildi.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ YAPILDI

Uluslararası Bilim Yaz Kampı 2023, Buca Belediyesi, BUCA Bilim ve Sanat Merkezi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi ve Buca Belediyesi iştiraki BUCAMAR’ın ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk kez düzenlenen organizasyonun bu yılki kamp teması ‘Yeni Nesil Tıp, Teknoloji ve Yapay Zeka’ olarak belirlendi. Program bilimsel eğitimleri, laboratuvar uygulamalarını, sosyal ve kültürel etkinlikleri içermektedir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-bulancak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu