Haber

Bakan Göktaş: Aile ve Gençlik Bankası projesi deprem bölgesindeki illerimizden başlayacak

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aile ve Gençlik Bankası projemiz vardı. Pilot proje olarak deprem bölgesindeki illerimizden başlayacağız. İnşallah Nurdağı’ndaki kardeşlerimiz ve gençlerimiz de bu projeye katkı sağlayacak” dedi. Aile ve Gençlik Bankası’ndan ilk yararlanan, aile kuran.” “Yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkânı sunacağız” dedi.

Bakan Özdemir Göktaş, depremin yaşandığı Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ve Türkiye Vodafone Vakfı’nın destekleriyle inşa edilen Çocuk ve Aile Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, AÇEV Başkanı Ayşecan Özyeğin Oktay ve AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt’un katıldığı törende konuşan Göktaş, 6 Şubat depreminin üzerinden 6 ay geçtiğini söyledi. Bu dönemde bölgede çalışmalar yaptıklarını söyledi. Deprem felaketinin acısını ilk günden itibaren derinden hissettiklerini belirten Göktaş, “Bölge için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ettik. Devletimiz, Cumhurbaşkanımız ve tüm bakanlarımız canla başla buraları boş bırakmadılar.” Bu dönemde sosyal yardımlarımız ve sosyal desteğimiz her zaman vatandaşlarımızın desteği oldu.” Biz bunun arkasında durduk ve durmaya devam edeceğiz dedi. Depremin ardından Gaziantep’te bakanlığa bağlı 364 personelin aktif görev aldığını belirten Göktaş, TOKİ’nin yıkılan ve hasar gören binaların yerine 30 binden fazla konut ve 8 binden fazla köy evinin yapımını üstlendiğini, Bakanlık olarak TOKİ’nin üretime geçtiğini söyledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, depremden etkilenen vatandaşlara 106 kişiye yardım ulaştırdı. Milyon liraya yakın ödenek teklif ettiklerini kaydetti.

‘HER AN SAHADAYIZ’

Nurdağı’nın depremden en çok etkilenen bölgelerden biri olduğunu vurgulayan Göktaş, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bu felaketin gönüllerde açtığı yaraları kapatmak için tüm uzman ekiplerimizle her zaman sahadayız. Her zaman yanınızdayız. Başta çocuklarımız olmak üzere burada yaşayan her vatandaşımızın huzurunu sağlamaya kararlıyız.” Biz görevimizi yaptık. Sizlere daha kaliteli hizmet sunabilmek için sivil toplum kuruluşlarımızın desteğine önem veriyoruz. Bu süreçte bakanlığımızın çalışanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızın yaklaşık 2 bin çalışanı ile omuz omuza çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Bugün Anne Çocuk Eğitim Vakfımız AÇEV deprem bölgesinde gerçekleştirdiği sayısız çalışmalardan birini hizmete açmanın mutluluğunu hepimiz yaşıyoruz. AÇEV, 6 Şubat’tan bu yana bölgeye başta acil insani yardım ve psikososyal destek olmak üzere birçok hizmet sundu. Yüzyılın felaketinin ardından annelerimize, çocuklarımıza verdiğimiz her hizmette AÇEV ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarımız da yanımızda. hepimize güç verdi. Devlet ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışmasıyla çok daha güzel şeylerin ortaya çıktığını, el ele ve gönülden çalıştıkça vatandaşlarımızın gerçek ihtiyaçlarına cevap verdiğimizi görüyoruz. Aslında bu örnek de onlardan biri. Yaralarımızı birlikte sararken; Bakanlık olarak çocuklarımıza, gençlerimize ve annelerine fiziksel ve psikososyal destek sağlamak için tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz. Annelerimizin ve çocuklarımızın toplumumuzda keyifli, sağlıklı ve kendine güvenen bireyler olarak yer alabilmeleri için her geçen gün hizmetlerimizi yeniliyor, faaliyetlerimizi arttırıyoruz” dedi.

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR İÇİN TEKNİK EKİP

Filistinli çocuklar için teknik ekip oluşturulduğunu kaydeden Göktaş, “Sadece ülkemizdeki değil dünyanın her yerindeki çocuklar bizim için hassas bir noktadır. Bu vesileyle Gazzeli çocukları da unutmuyoruz. Yüzyılın en acı ve kanlı soykırımına maruz kaldık. Biz her zaman onların yanında olmaya hazırız.” Bir kez daha belirtmek isterim. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızın eşinin öncülüğünde ve himayelerinde Gazze’de yaralanan, anne ve babasını kaybeden çocuklara ulaşılması ve onlara geçici barınma sağlanması yönünde bir talebimiz oldu. Bu konuyla ilgili teknik ekibimiz oluşturuldu. Filistinli mevkidaşımla birlikte “Bu konuda birlikte yapacağımız çalışmaları çok yakından takip ediyoruz. O çocuklar da bizim için değerli” dedi.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI PROJESİ

Aile ve Gençlik Bankası projesinde depremden etkilenen illerin ‘pilot bölge’ olacağını belirten Göktaş, “Aile kavramına yönelik çalışmalarımızdan burada bahsetmek istiyorum. Çünkü deprem bölgesini ilgilendiriyor. Geçtiğimiz günlerde bunun müjdesini aldık, Aile ve Gençlik Bankası ile ilgili bir projemiz vardı, Sayın Cumhurbaşkanımızın seçim döneminde verdiği bir sözdü, o projeyi hayata geçiriyoruz, pilot proje olarak deprem bölgesindeki illerimizden başlayacağız. İnşallah Aile ve Gençlik Bankası’ndan ilk yararlananlar Nurdağı’ndaki kardeşlerimiz ve gençlerimiz olur. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi fırsatı. “Aile ve Gençlik Bankamız” Sayın Cumhurbaşkanımızın çok önem verdiği, Meclis’e gönderildi. İnşallah yakın zamanda hayata geçireceğiz ve buradaki gençlerimizin faydalanmasını sağlayacağız. Böylece aile kurumunu tamamen yerli imkanlarla güçlendirmiş olacağız” dedi. Açılış kurdelesini kestikten sonra Göktaş ve protokol üyeleri merkezi gezerek inceledi ve çocuklarla ilgilendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu