Haber

Aynı aileden 3 kişinin öldürülmesinde tabanca üzerinde parmak izine rastlanmadı.

Yahya Kösek (61) ile eşi Meryem Kösek (57) ve kızları Funda Güçlü’nün (37) Bayraklı ilçesinde öldürülmesine ilişkin Ali İhsan Kılıç (67) ile ağabeyi Mehmet Kılıç’ın (69) gözaltına alındığı davada İZMİR’de sanıkların cinayette kullandıkları belirtildi. Silah ve şarjörde yapılan laboratuvar incelemesinde parmak izine rastlanmadığı açıklandı. Mahkeme, tabanca ve şarjörün DNA testi için gönderilmesine karar verdi. Avukatların duruşmanın başka bir şehre götürülmesi talebini reddeden mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay, 10 Haziran 2022 tarihinde Bayraklı ilçesi Orgeneral Nafiz Gürman Mahallesi 7171/1 Sokak’ta meydana geldi. Daha önce sokak köpekleri ve kumpas nedeniyle husumet yaşadıkları iddia edilen Ali İhsan Kılıç ile Yahya Kösek arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ali İhsan Kılıç, Yahya Kösek, eşi Meryem Kösek ve iki çocuk annesi kızı Funda Güçlü’ye tabancayla ateş açtı. Ambulansla hastaneye kaldırılan yaralılar kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Ali İhsan Kılıç ve ağabeyi Mehmet Kılıç tutuklandı.

Sanıklara müebbet isteniyor İddianamede Ali İhsan Kılıç’a ‘Kasten öldürme’, Mehmet Kılıç’a ‘kasten cinayete iştirak’ten 3 müebbet, ‘ruhsatsız silah bulundurmaktan’ 2 yıla kadar hapis cezası verildi. . Ayrıca Kök çiftinin diğer kızları Filiz Topaloğlu’nu tabancayla tehdit eden Ali İhsan Kılıç için 2 yıla, kendisini yaralayan ağabeyi Mehmet Kılıç için de 5 yıla kadar hapis cezası istendi. bir darbe ile İddianame, İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mahkeme aşamasında, olayda anne, baba ve ağabeyini kaybeden Filiz Topaloğlu hakkında İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “kasten yaralama” suçundan açılan dava, mevcut dava ile birleştirildi. Duruşma öncesi sanık ile müşteki yakınları arasında gerginlik yaşandı. Polis araya girerek gerilimi sonlandırdı. Bugünkü duruşmada tutuklu bulunan sanıklar Ali İhsan Kılıç ve Mehmet Kılıç, dinleyici olarak Mehmet Kılıç’ın oğulları Özkan ve Köksal Kılıç, sanık avukatı Özer Kırca, sanık-müşteki Filiz Topaloğlu, Koek ve güçlü ailesinin avukatı Senem Demirel Acar, öldürülenlerin eşi Funda Güçlü Rıdvan’ın aralarında Güçlü’nün de bulunduğu bazı yakınları ile Topaloğlu’nun avukatı Senem Demirel Acar katıldı. Sanıklar, masum olduklarını belirterek tahliyelerini talep ettiler. Avukatları ise sanık yakınlarının can güvenliklerinin olmaması nedeniyle davanın başka kente götürülmesini istedi. Mahkeme başkanı bu talebi reddederek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Emniyet Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı’nda yapılan incelemede tabanca ve şarjörde parmak izine rastlanmadı. Bunun üzerine tabanca ve şarjörün DNA testi yapılmak üzere Jandarma Kriminal Laboratuvarı’na gönderilmesine karar verildi ve duruşma ertelendi. CANAVAR HİSSİYLE ÖLDÜRMEDEN YARGILANMA TALEP Duruşmanın ardından açıklama yapan müştekilerin avukatı Senem Demirel Acar, “Davanın 4’üncü duruşması bugün görüldü. Şahsı öldüren sanıklar, her iki sanık da suçsuz olduklarını iddia etti.Silahı kullanan sanık da temiz olduğunu iddia etti.Klibi veren sanık da hem kamera hem de tanıkların huzurunda bulunmasına rağmen suçunu inkar etti. Belgede şu ana kadar toplanan deliller neticesinde sanıkların, suçun nitelikli şekli olan kasten ve canavarca hislerle öldürmeden yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu