Haber

AK Parti’den CHP’li 11 büyükşehir grup milletvekilinden ortak açıklama

CHP’li 11 büyükşehir belediyesinin AK Parti grup milletvekilleri Hatay’da halka açık bir yere gelerek ortak basın açıklaması yaptı.

AK Parti Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Hatay, Eskişehir, Muğla, Aydın, Tekirdağ ve Adana büyükşehir belediye meclisleri küme lider milletvekilleri kentteki bir otelde basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Küme Başkan Yardımcısı Tevfik Göksu açılış konuşmasında, CHP büyükşehir belediyelerinin AK Parti grup başkan yardımcıları olarak her ay CHP belediye başkanlarının yönettiği bir şehirde toplandığını söyledi.

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının “yalan ve algılarıyla halkı yanıltmamak için” bir araya geldiklerini vurgulayan Göksu, şunları kaydetti:

“Nüfusun çoğunluğunun yaşadığı CHP’li bu 11 büyükşehir belediyesinde algı sürecinin çok önemli olduğunu görüyoruz. Özellikle son dönemde İBB ve İBB Başkanı’nın yürüttüğü algı operasyonlarında da gördüğümüz gibi hiçbir şey yok. algı operasyonlarıyla ilgili hukuki süreç netleştirildi, hukuki süreç netleştirilmedi, hukuki ve idari hiçbir sonuç ortaya çıkmadı.Sadece şunu söylemek istiyorum ki AK Parti bugüne kadar seçim sonuçlarını sandık tutanakları dışında hiçbir yerde aramadı. AK Parti, seçim sonuçlarını sandık tutanağından değil, sandık tutanağından yararlanmıştır.Hiçbir alanda iktidar elde etmek için herhangi bir siyasi metodoloji veya argüman kullanmamıştır.”

ortak açıklama

Toplantının ortak bildirisini Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Altan okudu.

Siyasetini algı ve yalanlar üzerine kurmuş bir siyasi partiden ve onun belediye başkanlarından hizmet beklemenin beyhude olduğunu belirten Altan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP, memleket meselelerinde bile böbürlenme siyasetiyle kaos çıkarmayı alışkanlık haline getirmiş bir zihniyettir. Bugün Hatay başta olmak üzere CHP zihniyetiyle yönetilen büyükşehirlerdeki algıları, saçmalıkları milletimizle paylaşmak istiyoruz. Yerel seçimlerin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen CHP büyükşehir belediyesi halka verdiği sözleri tutmadı.Başkanlarının söyleyecek yalanları, arkasına saklanacak mazeretleri kalmadı.Milletimiz artık beyanlara saygı duymuyor. beceriksizliklerini gizlemek için çıkardıkları beceriksizlik.2014 yılından bu yana CHP’nin iktidarda olduğu Hatay’ımız bu beceriksiz zihniyet yüzünden metropol olmanın avantajını hak ettiği ölçüde kullanamamaktadır. ilçelerimizde yapılacak çalışmaların yapılmadığı hatta her gün geri gittiği hepimizce malum.alarm veriyor.mevcut yönetim maalesef hala deva veriyor bu sese kulak verin.”

Dünyada yaşanan ve ülkeye yansımaları olan ekonomik sorunlar karşısında hükümetin tüm imkanlarıyla milletin yükünü hafifletecek tedbirler aldığını vurgulayan Altan, yerel yönetimlerin de gelirlerini önemli ölçüde artırdığını belirtti. .

CHP’li 11 büyükşehir liderine seslenen Altan, şunları söyledi:

“Yönettiğiniz illerdeki belediye meclislerine rastgele bir proje mi getirdiniz de AK Parti meclis kümeleri olarak ‘hayır’ dedik mi? Yoksa merkezi yönetimden gelen kaynakların bir kuruşunu mu kaçırdınız? Tabii ki hayır. ‘Engellendik’ saçmalığıyla yarattığınız rahat alanlarınızdan çıkın ve şehirlerinize bakın, göreceksiniz ki şehirlerinizin önündeki en büyük engel siz ve CHP Kemal Kılıçdaroğlu’sunuz.AK Parti küme lideri olarak CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönettiği bu 11 büyükşehir belediyesinin milletvekilleri olarak, bize verilen yasal muhalefet sorumluluğunu ülkemiz ve şehirlerimiz için en faydalı şekilde kullanmaya devam ediyoruz.Yapılmayan her işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Grup lider vekilleri görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

seyitgazi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu