Haber

Açık gökyüzü özelliği Apple Vision Pro’dan kaldırıldı

Apple, Vision Pro AR/VR karma gerçeklik gözlüklerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Buna göre sanal gerçeklik gözlükleri 2 Şubat’ta satışa çıkacak. Ancak ortaya çıkan yeni tanıtım görseli kafaları karıştırdı. Buna göre Apple’ın WWDC 2023’te ortaya çıkan Vision Pro özelliğini kaldırmış olması mümkün.

Apple Vision Pro açık gökyüzü özelliği kaldırıldı mı?

Vision Pro, 2 Şubat’ta piyasaya sürülecek. WWDC 2023’te tanıtılan sanal gerçeklik gözlükleri önemli özelliklere sahip. Ancak daha önce karşılaştığımız Vision Pro açık gökyüzü özelliği devre dışı bırakılmış olabilir. Yeni tanıtım videosunda ortaya çıkan bu detay, açık gökyüzü özelliğini içermiyor.

Apple’ın YouTube tanıtım görseli yakın zamanda değişti. Yeni Vision Pro tanıtım görselinde açık bir gökyüzü yok. Ancak özelliğin kaldırıldığına dair asıl önemli işaret Vision Pro tanıtım sayfasında görünüyor. Buna göre Apple da bu sayfada açık gökyüzü özelliği ile ilgili kısmı kaldırdı.

iPhone 16 serisinin RAM kapasitesi ortaya çıktı!

Bu detayın yer aldığı Vision Pro’da ortamların nasıl çalıştığına dair anlatım da bu anlamda değişti. Yeni açıklamada, “Tavanınızı sihirli bir şekilde berrak, açık bir gökyüzüyle değiştirin” ifadesi, “Sinema Ortamı ile odanızı kişisel bir sinema salonuna dönüştürün” şeklinde değiştirildi.

Apple muhtemelen tavanınızın yerini alan Açık Gökyüzü Ortamı özelliğini Apple Vision Pro’dan çıkarmıştır.

Apple yakın zamanda YouTube’da ve web sitesinde “Apple Vision Pro’yu Tanıtıyoruz” görselini düzenleyerek Open Sky klibini kaldırdı.

Bu özelliğe referanslar da olmuştur… pic.twitter.com/aMt5wruEYd

– M1 (@M1Astra) 14 Ocak 2024

Apple’ın bu özelliği neden devre dışı bıraktığı bilinmiyor. Tahminler Vision Pro için açık gökyüzünün şu an istenilen seviyede olmadığı yönünde. Buna göre özelliğin ileride yapılacak bir güncellemeyle geri dönme ihtimali bulunuyor. Ancak Vision Pro açık gökyüzü özelliği kısmının hem tanıtım görselinden hem de metinlerden kaldırılmış olması oldukça ilgi çekici. Bu anlamda firmanın bu özellikten tamamen vazgeçme ihtimali de mevcut.

Apple Vision Pro’nun öne çıkan özellikleri ve fiyatı

Apple’ın M2 ve R1 işlemcisinden güç alan Vision Pro, bağımsız bir cihaz gibi çalışır. Cihaz üzerinde herhangi bir kontrol bulunmamaktadır. Uzamsal ses sistemine ve farklı modlara sahip olan sanal gerçeklik gözlükleri, Vision OS işletim sistemi üzerinde çalışmaktadır. Apple Vision Pro da 3.499 dolarlık fiyat etiketiyle tartışmaya açık durumda.

Bağımsız bir cihaz olarak çalışır.

Cihaz için kontrolör yoktur.

Uygulamaların nereye konumlandırılacağı ayarlanabilir.

EyeSight teknolojisini destekler.

Farklı modlar arasında geçiş yapmak mümkündür.

Bir alana birden fazla uygulama yerleştirilebilir.

El, parmak ve göz takibi desteği bulunmaktadır.

İris tarama sistemi Optik ID desteğine sahiptir.

FaceTime deneyimini tamamen yeni bir seviyeye taşıyor.

Apple M2 ve R1 işlemci.

7,5 mikron genişliğinde pikselli microOLED panel

Android/Apple Store ile uyumludur.

Uzaysal ses sistemine sahiptir.

Ses kontrolünü destekler.

VisionOS işletim sistemi

Sizce Apple Vision Pro açık gökyüzü özelliği neden kaldırıldı? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi bekliyoruz.

haberkurtun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu