Haber

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin hastaneye kaldırıldı

Pentagon, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in “acil mesane sorunu” nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ve görevlerini yardımcısına devrettiğini duyurdu. 70 yaşındaki Austin, Virginia’daki Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor.

Pentagon ayrıca Austin’in görevlerini Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks’e devrettiğini belirten ayrı bir açıklama da yayınladı.

Austin’in ne kadar süre hastanede kalacağı şu anda bilinmiyor.

ABD Savunma Bakanı hakkında, prostat kanseri teşhisi konulduktan sonra Aralık ve Ocak aylarında hastaneye kaldırıldığını açıklamadığı için soruşturma başlatılmıştı.

Bir süre sonra hastane, Austin’in yapılan tetkiklerin ardından “destek bakımı ve yakın takip amacıyla” yoğun bakım ünitesine kaldırıldığını duyurdu.

Doktorları mesane sorununun kanser tedavi sürecini etkilemeyeceğini söyledi.

Austin’in Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili çarşamba günü bir toplantı için bu hafta Brüksel’e gitmesi planlanıyordu ancak durumunun buna izin verip vermeyeceği bilinmiyor.

Austin, 2023’ün sonunda kanser tedavisinin bir parçası olarak ameliyat oldu.

İşleme bağlı komplikasyonlar nedeniyle yılbaşı günü bacağında, kalçasında ve karnında şiddetli ağrı şikayetiyle tekrar hastaneye kaldırıldı.

Yapılan değerlendirmede idrar yolu enfeksiyonu tespit edilen hasta, iki haftadan fazla hastanede yattı.

Biden yönetimi ve üst düzey savunma yetkilileri, Austin’in ciddi şekilde hasta olduğunu, Ocak ayında tekrar hastaneye kaldırıldıktan üç gün sonra öğrendi.

ABD Savunma Bakanı geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında tedavi sürecini planlandığı gibi gizlemediğini ve personeline bu konuda talimat vermediğini söylemişti.

Yine de Austin, gerekli uyarıyı yapmadığı için “derin üzgün” olduğunu söyledi ve ABD Başkanı Joe Biden’dan bireysel olarak özür diledi.

Savunma Bakanı, ABD ordusunun komuta zincirinde doğrudan Başkan’ın altında yer alır ve kabinenin en önemli üyelerinden biri olarak kabul edilir.

Şeffaflık ve güvenlik endişelerini gündeme getiren olayın ardından Austin’in hastalığı ve hastanede kalışına ilişkin üç farklı soruşturma başlatıldı.

ABD Başkanı Biden, bakanının liderliğine güvendiğini söyleyerek Austin’in yanında yer aldı ancak hastalığının ciddiyetini açıklamamasının “ideal olmadığını” da sözlerine ekledi.

Austin, 2020’de Amerika Birleşik Devletleri’nin ilk Afrika kökenli Amerikalı savunma bakanı oldu.

seydikemer-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu